PENGURUSAN IKA-USM 2024-2027 DIRASMIKAN, SEDIA BEKERJASAMA BINA SUMATERA UTARA

pic2

MEDAN, 6 Jan 2024- Pengurusan Persatuan Alumni Universiti Sains Malaysia (IKA-USM) Sumatera Utara bagi tempoh 2024-2027 telah dirasmikan pada 6 Januari 2024 di Dewan Pekerjaan BPJS, Medan.

Pihak pengurusan IKA USM Sumatera Utara menyatakan bahawa pihaknya bersedia untuk bekerjasama bagi menyokong pembangunan di Sumatera Utara khususnya dalam bidang pendidikan, penyelidikan dan khidmat masyarakat serta kerjasama antarabangsa yang memberi manfaat kepada rakyat Sumatera Utara.

Bagi merealisasikan misi ini, Pengerusi IKA USM Sumatera Utara bagi tempoh 2024-2027, Prof. Dra. Lusiana Andriani Lubis menekankan perlunya kerjasama antara alumni dan pihak berkepentingan, masyarakat, serta kerjasama dalam dan luar negara dalam pembangunan ilmu.

"Marilah kita bekerjasama untuk mengukuhkan jaringan alumni dan hubungan bagi memberi manfaat kepada bangsa dan negara," katanya.

pic3

Pada kesempatan yang sama, Prof. Dr. Tri Widyawati yang merasmikan majlis ini merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang telah menyokong pelaksanaan aktiviti ini bagi memastikan ia berjalan dengan lancar dan jayanya.

Manakala, Setiausaha Agung IKA USM Sumatera Utara bagi tempoh 2024-2027, Dr. Ameilia Zuliyanti Siregar, berharap pada masa akan datang IKA USM Sumatera Utara dapat menjadi tempat yang selesa kepada semua alumni dalam persaudaraan di samping menyumbang kepada masyarakat.

"USM merupakan rumah kedua, selepas Medan. Jika diingati semasa perjuangan untuk belajar di USM, ia meninggalkan kenangan yang manis dan akan sentiasa berada dalam ingatan. Semoga IKA USM dapat menyumbang buah fikiran, dan seterusnya memberi manfaat kepada masyarakat kita," katanya.

Turut secara dalam talian adalah mantan Timbalan Naib Canselor HEPA, Universiti Sains Malaysia, YBhg. Prof. Dato’ Dr. Adnan Hussein, Puan Sharifah Darweena Al-Idrus, Dr. Tulus Ikhsan, dan Prof. Hasrita Lubis.

Pic1

Teks: Beritagambar.com Foto: IKA USM

© 2020 - Alumni Development Centre. Universiti Sains Malaysia